19.02.2018

Direkte levering af Du-Calm™

Du-Calm™ er en forblanding, specielt udviklet til brug i drikkevand til alle slags produktionsdyr. Produktets sammensætning af beroligende elementer…

Læs mere her ( Direkte-levering_Du-Calm.pdf )


 

08.10.2015

Mere om zinkoxid til smågrise

En receptpligtig dosis af zinkoxid i smågrisefoderet virker i de første 14 dage efter fravænning, men hvad med de efterfølgende 2-3 uger….

Læs mere her: (Mere om zink)


 

05.10.2015

Receptpligtig zinkoxid i foderet til nyfravænnede smågrise 

Der er stor fokus på forbruget af høje doser af receptpligtig zinkoxid i foderet til smågrise for at reducere eller behandle fravænningsdiarreer.  Der er dog flere ulemper ved at bruge så høje mængder af zink i smågrisefoderet inklusiv miljøproblemer og zink- og antibiotikaresistente bakterier.

Læs mere her: (Zink)


 

13.08.2015

Produkter i drikkevandet  –  og renholdelse af drikkevandssystemet.  

Det er en stor fordel for svine- og fjerkræproducenter, at produkter i form af forskellige næringsstoffer, tilsætningsstoffer og medicin, kan gives til grise, og også til fjerkræ, via drikkevandet. Afhængigt af typen af produkt, der tilføres, vil det imidlertid i større eller mindre grad kunne accelerere dannelsen af biofilm i drikkevandssystemet.

Læs mere her : (dk-aug 13-2015)


 

14.07.2015

Kom godt fra start – øg vandindtaget ved fravænning !

Nor-Group selskabernes naturlige opløselige antioxidanter kan med fordel anvendes i perioder, hvor grisens immunforsvar er belastet.
Du-Drink anvendes primært til nyfravænnede grise. Ved fravænning falder væskeindtaget dramatisk, hvilket giver svækkede grise med risiko for diarré. Du-Drink smager sødt og øger dermed grisenes vandindtag.

Læs mere her ( Øg-vandindtaget-ved-fravænning.pdf )


04.05.2015

Zink-fri fravænning af smågrise

Fravænningsdiarre er et stort problem blandt smågrise. I Danmark og en del andre lande er det almindeligt at tilsætte høje doser, på receptpligtigt niveau, af zinkoxid til foderet, i de første uger efter fravænningen, for at reducere forekomsten af diarre.

Læs mere her ( AlternativZ.pdf )

 


24.02.2015

Naturlige antioxidanter – nu også i opløselig form

Nor-Group selskabernes naturlige antioxidanter findes i en række former. De fleste er i pulverform, så de i forskellige koncentrationer kan blandes i foder – i pelleteret foder, i vådfoder og i melfoder.

Nogle væsentlige af de pågældende produkter fås nu også i en opløselig form, heriblandt

· Nor-Guard OV11-J
· Du-Drink

hvilke produkter begge er egnede til at kunne gives til dyrene via drikkevandsystemet,…

Læs mere her ( naturlige-antioxidanter-i-opløslig-form.pdf )

 


21.02.2013

Øget fokus på anvendelse af den syntetiske antioxidant ethoxyquin

Den japanske fødevarestyrelse har fastsat nye grænser for tilsætning af den syntetiske antioxidant, ethoxyquin. De nye grænser kommer til at vedrøre produktionen af rejer og rejeprodukter i Indien og Vietnam.

Læs mere her ( fokus-på-synt-antioxidant.pdf )


 

 29.11.2012

Europa Parlamentet foreslår skrappere kontrol med antibiotikaforbrug

I et forsøg på at mindske efterspørgslen og udbuddet af tredje- og fjerdegenerations antibiotika i husdyrproduktionen, har Europa Parlamentets sundhedsudvalg introduceret et forslag om mere kontrol heraf. Dette gøres med henblik på at skærpe opmærksomheden på dyrs sundhed uden brug af medicin.

Læs mere her ( EU-kontrol-af-antibiotikaforbrug.pdf )


 

 15.11.2012

Naturlige tilsætningsstoffer som alternativer til antibiotika

To hollandske forskningsvirksomheder, TNO og ’Kanters Special Products’, der besidder ekspertise inden for henholdsvis mikrobiologi og tilskud til foderindustrien, er i øjeblikket ved at gennemføre et forskningsprojekt med fokus på brugen af antibiotika i husdyrproduktion.

Læs mere her ( Naturlige-tilsætningsstoffer.pdf )


 

 08.11.2012

Nyt veterinærforlig med fokus på antibiotikaforbrug vedtaget i Folketinget

Regeringen har sammen med alle partier i Folketinget indgået en ny aftale, der sætter fokus på antibiotikaforbruget i dansk landbrug. Indsatsen skal i større grad rettes mod de landmænd, hvor problemet er størst.

Læs mere her ( Nyt-veterinærforlig.pdf )


20.09.2012

Botaniske foderadditiver – et godt alternativ til antibiotiske vækstfremmere!

Ifølge en nylig artikel i AllAboutFeed (Aufy & Steiner, 2012), kan botaniske foderadditiver udgøre et oplagt alternativ til de antibiotiske vækstfremmere, som ikke længere er lovlige i EU (og forventningen er at flere lande vil følge).

Læs mere her ( Botaniske-forderadditiver.pdf )


11.06.2008

Chile iværksætter kampagne med henblik på at forbyde brugen af antibiotika i akvakultur

En international kampagne i Chile er blevet igangsat for at forbyde al brug af antibiotika til akvakultur. Målet er at tilpasse alle sundhedsstandarder vedrørende antibiotika til chilensk laks med de i EU og USA (FDA) gældende regler.

Læs mere her ( Chile-kampagne-mod-antibiotika.pdf )


24.01.2008

Sowlac™ – nu som tilskudsfoder

Sowlac™ er hidtil blevet deklareret som forblanding, hvorfor landmænd, der ikke har blandetilladelse og HACCP, ikke kunne anvende Sowlac™ på deres bedrifter. Det er derfor vigtigt for Dumas ApS, at vi nu kan tilbyde Sowlac™ som tilskudsfoder, dvs., at alle landmænd uden problemer kan anvende produktet.

Læs mere her ( Sowlac-som-tilskudsfoder.pdf )


 

 

 

 

Dumas ApS